Baba érkezik!

A családok életében eljön az az örömteli pillanat amikor egy pici csoda érkezik!

Egy gyermek érkezése sok mindent felborít, átalakít. Minden kisebb nagyobb család életét megváltoztatja. Örömöt, izgalmat melegséget hoz. A leendő szülők már ekkor körbe néznek maguk körül és elkezdenek fészket építeni. Kiválasztják a leendő szobát vagy bekukkantanak a már rég erre a célra kijelölt helyiségbe, amely most rumliszoba. Ez az a pont amikor kétségbe esnek: ebből hogyan lesz bájos meleg gyermekszoba? Ráadásul időre? Mert ugye mire megérkezi a pici, jó lenne, ha minden kész lenne?  Sok mindent át kell ilyenkor gondolni. 

Sokan vagyunk és mindenki más. Egy biztos! Minden leendő szülő a legjobbat és a legszebbet szeretné a gyermekének. 

Babakorban a gyermeknek a szülein kívül melegségre kiegyensúlyozott nem túl hivalkodó környezetre és stabilitásra van szüksége. Választásunk befolyásolja gyermekünk kialakuló személyiségét. Kerülni illik a harsány színeket, villódzó fényeket és az összevisszaságot.

Egy babaszoba alaphangulatát egy jól megválasztott tapétával tudjuk megadni. 

Természetesen jó, ha a baba nem ismert. Nem azért, mert kőbe vésve alkalmazni kell a fiúnak kék, lánynak rózsaszín szabályt. Egy kislánynak nem biztos versenyautós vagy egy kisfiúnak hercegnős tapétát kellene tennünk a falra. Természetesen kivételek vannak!

Szerencsére a modern tapéta kínálatban rengeteg opció van.

A tematikus gyermektapéták között válogatva találunk mesefigurás, különböző témákat feldolgozó tapétákat. A feldolgozott minták a mező állataitól elindulva, tengereket átszelve felrepítenek bennünket a csillagok közé!

Útközben találkozhatunk különböző mesehősökkel, hercegnőkkel, indiánokkal…

A mesefigurás tapétákon kívűl a számos és betűs tapéták is jó választás lehet.

Ezekkel a mozgalmas, mintás tapétákkal érdemes óvatosan bánni. A kevesebb több elméletét alkalmazva ne az egész szobát tapétázzuk ki velük. Nevezzünk ki egy fókuszfalat amelyre a minta kerül, a többit hozzá illő egyszínű tapétával vonjuk be. Ehhez a gyártók több alternatívát szoktak ajánlani különböző felületekkel. Találunk fa mintás, fal vagy beton hatású tapétát is.

A visszafogottabb lakberendezés hívei sem szomorkodhatnak! Számos variációban alkalmazhatnak csíkos tapétát pöttyössel. Egyszínű tapétát párosíthatnak kockás vagy virágmintás tapétával mindezt szebbnél szebb pasztell árnyalatokban.

A szépen megtervezett szobába sok-sok babajáték, játszó szőnyeg, plüss állat, fénykép bekerül!

Ezek mind-mind szín forma amit,- ha el szeretnénk kerülni a káosz érzését- bele kell számolnunk a babaszoba végső képének kialakításába.