Egy lakberendező kérdései…

-Hogyan indul a napod?

-Hányan laktok itt?

-Itthon dolgozol, mire van szükséged a munkához?

-Mesélj magatokról, hogyan indul egy napotok?

Nem, a lakberendező ilyenkor nem a magánéletedben turkál, csak képet szeretne kapni azokról az igényekről, amelyek meghatározzák a mindennapjaitokat ( és amiért nem lehet szimplán tervrajzról tervezni.). Ezekről tűpontos képet kell kapjon a lakberendező, ahhoz hogy rátok szabott életteret tudjon tervezni, amellett. hogy megkímél felesleges kiadásoktól. Valljuk be nagyon nem mindegy, hogy reggelente ketten vagytok egy mosdóra vagy egyedül vagy két mosdóra…

Egy szóval a belsőépítészeti tervezés úgy kezdődik, hogy a lakberendező kérdez és kérdez, eközben megismer Téged! Ha már ismer, akkor sem adja fel, tovább kérdez, mert meg kell ismernie a már benned felmerült igényeket. Meg kell tudnia,hogy a meglévő lakásodat szeretnéd csinosítani vagy új életmódodhoz már nem funkcionál ebben a formájában. Túl sok ruhád lett és tárolóhelyet kell kialakítani, nem fér el a dolgozósarkod? Esetleg egy teljesen új szobára lesz szükségetek?
Az igények után jöhetnek a lehetőségek… Mekkora tered van? A meglévő térnek milyen funkciókat kell ellátni? Ehhez kell falakat mozgatni, vagy csak egy formabontó megoldásra van szükséged?

Egyszóval a jó lakberendező kérdez, méghozzá nagyon jól kérdez!!!

Amikor már türelmetlenül várod a kibontakozó terveket,ne félj lelkes lesz és csak úgy ontja a lakberendezési ötleteket!Mindegy lesz neki,hogy faldekorációról,nappali lakberendezésről vagy modern tapétázásról beszéltek. Tudni fogja hogyan tervezzen neked egy amarikai konyhás nappalit. Nyugodj meg; nem fog neked hat méteres konyhát tervezni, ha nem főzöl; hiszen ismer!

Tudni fogja a modern nappali titkát,mert követi a trendeket és ismeri a lakberendezési stílusokat!