A minimalista lakberendezés függönye a SÁVROLÓ!

Nagyon népszerű irányzat a modern lakberendezés vagy minimalista stílus.

Tiszta, egységes, átlátható, könnyen élhető és igazán jól rendben tartható élettereket lehet kialakítani ebben az irányzatban.

Főbb jellemzői a letisztultság, egységes szín és anyaghasználat, sallangmentesség, magas minőségű anyagválasztás és feltűnően kevés de impozáns kiegészítő elhelyezése.

Ezen jellemzők mellett kihívás olyan élettereket kialakítani, hogy meg legyen az otthonosság érzete.

Mivel a minimalista stílus nem engedi meg a sok textil használatát, ezért a hagyományos függöny-drapéria itt szóba sem jöhet. Ha nem is engedjük ezt el teljesen, csak módjával és nagyon átgondoltan használhatjuk ezeket!

A skandináv országokban megszokott a függöny nélküli ablak, de a mi kultúránkban nem igazán; valahogy hiányérzetet okoz egy csupasz ablak és ettől befejezetlennek érezzük a teret.

A tökéletes megoldás a SÁVROLÓ!!!

A sávroló, más néven a duóroló egy olyan belső árnyékoló ahol egy tengelyre tekeredik fel két egymás elé helyezett végtelenített textil, amelyeken fényáteresztő és sötétítő csíkok váltják egymást. A két textil egymáshoz viszonyított mozgatásával szabályozzuk a fény beáramlását és zárhatjuk ki a kíváncsiskodó tekinteteket. 

A minden esetben egyedileg gyártott sávroló további előnye a kis helyigény és az egyszerű, könnyű kezelhetőség.

 A kis helyigény miatt kiválóan alkalmazható olyan helyiségekben ahol nem fér el az ablak előtt függöny, mert nem akarunk helyet veszíteni. Ott is jó választás ahol a nyílászáró mellett merőleges fal vagy bútor kezdődik. Feltekert állapotban teljesen beles simul a falképbe, ha jól választjuk meg a színét. Leengedve impozáns de nem hivalkodó!

Az egyedi gyártásnak köszönhetően könnyen ki lehet választani azt az anyagot amely nekünk a legmegfelelőbb. 

A natúr színvilágtól elindulva a struktúrált anyagokon át a csillogó vagy selyemfényű textilek közül válogathatunk. Az anyagválasztás szerencsére igény kérdése és nem a korlátolt anyagkínálat szab neki határt.
El lehet dönteni mennyire szeretnénk alkalmazkodni a meglévő színekhez( minimál stílus esetében szinte kötelező) vagy ez lesz a szobabelső fókuszpontja. Figyelembe kell venni mennyire szeretnénk vele sötétíteni, esetleg csak a díszítő funkciójára van szükség.

A textilválasztás után kell kiválasztani a szerkezet méretét és színét. Szintén az egyedi gyártásnak köszönhetően a szerkezet mérete teljesen összehangolható minden látszó alkatrész színével. A gyártók itt is fontos szempontnak tartották a minimalista stílusba illeszthetőséget, választhatunk fehér, és szürke szerkezeti elemeket.

Akit elvarázsol a motorizáció világa, szereti az okos otthon megoldásokat ettől a terméktől igazán boldog lesz. A motoros mozgatás lehet akkumulátoros évi egy töltéssel, vagy hálózati.

Vigyázat: a motorizálás előre látást és előre gondolkodást igényel!

Hajrá sávroló, szeretünk!